Mikroçipler Artık Derimizin Altında
Teknoloji önce evlerimize daha sonra ceplerimize ve ardından akıllı saatler ile kollarımızda yer aldı. Artık döndürülemez ve dahada müthiş bir boyutta olan teknoloji, mikroçipler sayesinde derimizin altında yer alacak.
Olayın geçtiği yer zengin ve teknoloji açışından gelişmiş olan İsveç, yine bir teknolojide öncülük ederek ellerinin içine mikroçipleri soktu.
Çipler insanların hayatlarını kolaylaştırmak için oluşturulmuştur. Örneğin spor salonuna girmek için bir karta ihtiyacınız yok! Avuç içinizi okutmanız yeterli. Ya da günlük diğer rutin işleriniz için, evinizin anahtarını kaybetmek ya da evin içinde unutma gibi bir sorununuzda yok. Bu çipler tamamen sizin hayatınız üzerine şifreleniyor.
Aynı zamanda acil durumlarda sizinle irtibata geçmek ve yerinizi tespit etmek gibi alanlarda da işinize yarayacak. Bunlarla birlikte sosyal medya bilgileriniz, E-kartlarınız da bu çip içinde yer almış olacak.
Mikroçiplerin hacklenmeye karşı güvenli olduğu ve korunduğu söyleniyor. Ancak bazı bilim insanları çipler içinde saklanacak olacak kişişel verilerin ne derece güvenilir olduğu konusunda kuşkuda. Mikroçiplerin boyutu ise ortalama bir pirinç boyutunda. Deri altına yerleştirilirken aşı yapımında kullanılan bir şırınga benzeri aletle deri içine sokuluyor. Prosedür maliyeti ise 180 dolar. Çipleri üreten Biohax International ürünleri yetiştiremediğini birçok isveçlinin sırada beklediğini dile getiriyor.
İsveçliler Bu Çiplere Nasıl Güveniyor?
Şimdi yukarıdaki resimde yer alan Erik Frisk adlı vatandaşa dönelim. Frisk diyor ki “Teknoloji hakkında ne kadar çok şey duyarsanız, teknoloji hakkında ne kadar çok şey öğrenirseniz, teknoloji hakkında o kadar az endişe edersiniz”
Evet teknoloji inanılmaz bir icattır, ilk teknolojimiz bir insansı bile değilken kendimizi korumak için kullandığımız taşlardı, şimdi ise bu taşlar hayatımıza kolaylık sağlayan mikroçiplere dönüştü. İsveçliler teknolojiden korkmuyor, komplo teorileri üretmeden bilimden anından faydalanıyor.
İsveç’in teknolojiye dair çoğu devlete göre daha derin bir mazisi bulunuyor. İsveç hükümeti 1990’da ülkesine çoktan hızlı interneti getirmişti. Bununla kalmadı evlere bilgisayar dağıtan şirketlere çok az vergi uygulayarak her eve bilgisayarın girmesini sağladı. Skype ve Spotify gibi tanınmış köklü teknoloji sistemleri de İsveç’e aittir.
Mikroçiplerin Geleceği
Şimdiden bir çok İsveçli bu teknolojiyi benimsedi. En azından tüm Avrupa kıtasına yayılması an meselesi olabilir. Çünkü çip temel sorunları ve sorumlulukları temelden çözüyor. Unutulan şifreler, sürekli birbirine karışan bankamatik kartları, kişisel veriler ve bilgiler, acil durumlarda kolay ulaşılabilirlik gibi nice kolaylığı insanlara sunuyor.
Gelecekteki yaşam bu çiplerden esinlenilip yeniden bir yaşamsal düzen kurgulayabilir. Örneğin arabalar bu çiplere göre üretebilir, bir çok aklımızı meşgul eden araç gereçlerden bizleri kurtarabilir. Şimdilik her şey güzel gidiyor, bakalım yeni teknolojik düzeyde yaşam bizlere ne gibi kolaylık ve yenilikler sunacak izleyeceğiz.